HABERLER

GM ve Michelin, 2024’te Havasız Tekerlekleri Kullanıma Sokacak

11 HAZİRAN 2019

İçini havayla doldurmamız gerekmeyen tekerlekler, yakında klasik tekerlekler kadar iyi hale gelebilir. General Motors ve Michelin, 2024 yılına kadar bu yeni tekerlekler geçmeyi amaçlıyor. Otomobil sektöründe hemen her şey yavaş yavaş da olsa yenileniyor. Göstergeler dijitalleşti, araçların elektronik becerileri gelişti, motor yapıları farklılaştı. Şimdi de sıra tekerleklere geldi.

Havasız tekerlekler, şu anda geliştirme aşamasında olsalar da ileride çok daha pratik olma ihtimaline  sahipler. GM ve Michelin, Uptis adlı tekerleğin prototipini duyurdu. Daha önceki girişimlerden farklı olarak  Uptis yüksek hızlarda da kullanılabiliyor. Michelin, alışılageldik lastikler kadar hoş görünmeyen bu tekerleğin, klasik ürünlerle aynı konfor seviyesine sahip olduğunu söylüyor. GM, yeni tekerlekleri bu yılın sonlarında Chevy Bolts araçlardan oluşan bir filo ile test edecek. Tekerleklerin son versiyonunun 2024’te piyasada olması hedeflenirken, hangi araçlarda Uptis kullanılacağı belirtilmedi.

Uptis, hem maddi hem de güvenlik açısından oldukça faydalı olarak gösteriliyor. Lastik patlaması, balon yapması, hava kaçırması, düzleşmesi gibi sorunlar bu tekerleklerde yok. Yeni tekerleklerin çok daha dayanıklı olmaları sayesinde stepne taşımaya gerek kalmayacak, çevreye zararlı olan lastik üretimi azaltılacak, yakıt tasarrufu sağlanacak. Yılda 2 milyon ton malzemenin ziyan olmasının önüne geçilecek.

Görsel Kaynak: Michelin

Haber Kaynağı: WebTekno

Güncel Kampanyalar

TAKSİT SEÇENEKLERİ