HABERLER

Kış Lastiği Uyarısı

05 ARALIK 2015

Zonguldak LastikPark Bayi Hülya Güven, bir araçta kazaya yol açan unsurların en başında lastiklerin geldiğini belirtti. Bu durumun öncelikle lastiklerin aşınmasından kaynaklandığını söyleyen Güven, mevsime göre lastik kullanımının da dikkat edilmesi gereken çok önemli bir faktör olduğunu ifade etti.

Güven, kış aylarındaki trafik kazalarının çoğunlukla mevsime uygun olmayan lastiklerden kaynaklandığına işaret ederek, “Araçta kullanılan lastiklerin mevsime uygun olması şarttır. Özellikle kışın kış lastiği takmak gerekir. Bu mevsimde kış lastiği kullanmak lastiklerinizin kilometre performansını artırır, sizi kazalardan korur, emniyetli sürüş sağlar” dedi.

Mevsime uygun lastik kullanımının kış aylarında hayati önem kazandığına dikkati çeken Güven, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Yaz lastiği diye bilinen geleneksel lastikler soğuk havalarda, karlı ve buzlu zeminlerde tutunma kaybına, ani hızlanma ve frenlemelerde kayma, savrulma ve hâkimiyet kaybı gibi risklere yol açar. Kış aylarında birçok kaza bu yüzden yaşanıyor. Kış lastikleri ise zaten bu tür yol ve hava şartları için üretilmiştir. Özellikle 7 derecenin altındaki düşük sıcaklıklarda ıslak, karlı, çamurlu ve buzlu zeminlerde kış lastiği daha iyi tutunma ve dolayısıyla güvenli sürüş sağlar. Kış lastiğinin özel sırt deseni soğuk kış aylarında olumsuz yol şartlarında güvenli yolculuğu garanti eder. Artık soğuk ve karlı kış mevsimine girmiş bulunuyoruz. İlerleyen günlerde daha da soğuk ve bol karlı günler göreceğiz. Bu nedenle gerek uzun yola çıkarken, gerekse şehir içinde kış lastiği takmadan trafiğe çıkmak kazalara davetiye çıkarmak demektir. Araç kullanan vatandaşlarımızdan hala kış lastiği taktırmamış olanları vakit yitirmeden hemen bunu yapmaları yönünde uyarıyoruz. Özel ya da ticari bütün sürücülere kış lastiği kullanmalarını ısrarla tavsiye ediyoruz.”

Güven, kış lastiği alırken araç üreticisi firmanın önerdiği lastik ölçüsüne, lastiğin üzerindeki “Kış Lastiği” işaretine ve diş derinliğinin 4 milimetrenin altında olmamasına dikkat edilmesini tavsiye etti. Bu arada Güven, yazlık veya kışlık lastik alırken mutlaka tarihine de bakılması uyarısında bulundu. Lastiğin bir kullanım ömrü, bir de raf ömrü olduğunu belirten Güven, “Yani hiç kullanılmasa dahi belli bir ömrü vardır. Çok beklemiş, ömrü dolmuş lastikler tüm özelliğini kaybeder ” şeklinde konuştu.

Güncel Kampanyalar

TAKSİT SEÇENEKLERİ