HABERLER

LastikPark'tan bayram öncesi sürüş güvenliği rehberi!

21 HAZİRAN 2023

Dünya lastik markaarının tek çatı altında sunan LastikPark, Kurban Bayramı öncesi sürücüleri, güvenli ve konforlu bir yolculuk için dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarıyor.

İlk olarak seçtiğiniz lastiğin, mevsime uygun olması önerilmektedir. Kış lastiklerinin değiştirilmesi; bölge ve iklim koşullarına bağlı olarak dört mevsim ya da yaz lastiklerinin kullanılması önem arz etmektedir.

Mevsime göre lastik seçiminin yapılmasının ardından lastik ebadını, aracınızın üretici firması tarafından belirlenen özelliklere uygun olarak seçin. Farklı bir lastik boyutu seçerseniz, lastiklerinizin yol tutuşu ve frenleme performansını olumsuz etikeyebilirsiniz.

• Lastik basıncı, lastiğin sürüş performansını ve ömrünü etkiler. Düşük lastik basıncı, aracın kontrolünü zorlaştırır ve lastiğin omuzlarının aşınmasına neden olur. Yüksek lastik basıncı ise yol tutuşunu azaltır ve lastiğin tabanının orta bölümünün hızlı aşınmasına sebebiyet verir. Bu sebeple lastik basıncının, araç üreticisinin önerdiği seviyede olduğundan emin olmalısınız.

• Lastik aşınma göstergeleri, lastik üzerinde dar ve düz kauçuk şeritler gibi görünür ve aşınma noktasına ulaşıldığında ortaya çıkar. Bu aşınma çizgilerini görürseniz lastiğiniz aşınmış demektir ve değiştirilmesi gerekir. Lastik diş derinliği 1,6 milimetreye indiğinde lastikleri kullanmayı bırakmalısınız.

• Güvenli bir sürüşün en kritik noktalarından birinin fren olduğu unutulmamalı, uzun yolculuk öncesi fren kontrolleri aksatılmamalıdır.

• Balans ayarı ise lastik ve jantın birbirine uyguladığı ağırlığın dengesidir. Bu dengenin doğru ayarlanması durumunda lastikte oluşacak titreşimin önüne geçilir, yüksek sürüş konforu yaratarak lastiğin performansını olumlu olarak etkiler.

• Yolculuğa başlamadan önce soğutma sıvıları gözden geçirilmeli, cam suyu doldurulmalı ve silecek süpürgeleri kontrol edilmelidir.

Güncel Kampanyalar

TAKSİT SEÇENEKLERİ