HABERLER

Michelin ile Lastiklerde 3D Dönemi Başlıyor

11 AGUSTOS 2015

Michelin Lastik Sektörünün Geleceğini 3D Yazıcılarla Birleştirdi

13-15 Haziran tarihlerinde Montreal’de yapılan Movin’on fuarında uzmanlara ve basına tanıtıldı.

"Hareketliliğin insan gelişimi için bir temel olduğuna inanıyoruz, onu daha güvenli, daha verimli ve daha çevre dostu yapmak için tutkuyla yeniliyoruz."

Günümüz lastiklerinin en büyük ihtiyaçlarından birisi de, değişken ortamlara uyum sağlayabilme özelliğidir. Mevcut lastik teknolojilerinde binek otomobiller için yaz, kış, dört mevsim lastikleri kullanılırken, 4x4 ve SUV tipi araçlar için asfalt, AT ve MT tipi lastikler kullanılıyor. Gün geçtikçe zaman tasarrufu daha da önem kazanıyor ve tüketiciler hem lastik gibi hayati önem taşıyan bir konudan hem de zamandan ödün vermek istemiyor.

İşte bu yüzden daha konforlu ve kullanışlı bir lastik geliştirirken, sürücülerin tüm beklentilerini karşılamak konusunda daha erişilebilir olması da önem kazanıyor. Elbette bu süreçte “bilgi çağı” içerisinde olduğumuzu gözardı etmeyerek, aracınızla daha fazla ilişkili bir lastik konsepti de kaçınılmaz olmuştu. Vizyonunun temelinde yatan bu yapı sayesinde, Michelin sürekli olarak mobiliteyi geliştirmeye odaklanarak sektörün birçok inovasyonuna öncülük etti. Bir diğer yandan da, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, geleceğin mobilite limitlerinin neler olabileceğini hayal eden Michelin mühendisleri, kendilerini geleceğe projelendiriyor.

 

 

"Yalnızca iki dakika içinde yaz lastiğinden kış lastiğine geçmenize olanak tanıyan, tekrar doldurulabilir yüzeyli bir lastik düşünün!"

Michelin Lastikleri ile Hayal Etmek

Hava ve basınç problemi olmadığı için, lastiğinizin “patlama” problemi kalmadığını hayal edin. Biyonik yapısıyla, sanki doğanın bir parçası olarak yaratılmış izlenimi çizen sağlam bir lastik düşünün. Tüketim çılgınlığının olumsuz etkilerinin tam aksine, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen materyaller ile, “tekrar geri dönüşüme uygun” şekilde üretilen ve binlerce kilometre yol yapan bir lastik hayal edin.

Kötü hava şartları yüzünden, aracınızda sizinle birlikte bulunan sevdiklerinizin güvenliği için endişelenmediğinizi hayal edin: bu ürün ihtiyacınız olduğu an, ortam şartlarına uyum sağlayabiliyor ve bunu yapabilmek için yalnızca maddenin gerçekliğini kullanıyor. Gelecek nesiller için doğayı ve kaynakları koruyan, zaman ve para israfı yapmayan, değiştirilebilir ve tekrar doldurulabilen bir lastik sırt yapısı düşünün…

İlk önceliğimiz araçlar gibi uzun süre dayanabilecek bir ürüne odaklanmaktı. Bu doğrultuda tasarlanan havasız lastik konsepti, doğal modellerden esinlenerek oldukça dirençli bir tarz ile hazırlandı. Burada kreatif bir tasarımdan ziyade, başlı başına bir inovasyondan: doğal, meyve veya minerallerin büyüme süreçlerini taklit eden bir yapısal form söz konusu. Üstelik doğal kaynakları tüketmenin aksine, geri dönüşüm malzemelerinden üretilmiş ve tamamen geri dönüştürülebilir bir ürün!

İkinci adımda ise, bir 3D yazıcı ile “yenilenebilen” bir lastik sırt deseni düşünün. Soğuk vulkanizasyon teknolojisi ile kullanılan malzeme, geleneksel bir sırt desen tasarımı ile aynı performansı sunuyor. Önemli olan farklılığı ise tamamen biyolojik olarak parçalanabiliyor olmasıdır. Peki, bu durumun avantajı nedir? Aşınma veya yol koşullarının değişmesi durumunda, ihtiyaç duyduğunuz lastik sırt desen tasarımına sadece dakikalar içerisinde geçiş yapabiliyor olmasıdır. Yaz, kış ve arazi şartları arasında hızlı geçiş yapmanın da ötesinde, 3D yazıcı teknolojisi çok büyük bir tasarruf imkanı sağlar: lastik sırtında dolguya ihtiyaç duyduğunuzda, yalnızca gerektiği kadar malzeme kullanılmaktadır. Böylece israf ve gereksiz tüketimden kaçınmaya olanak tanır.

Son olarak da Michelin Konsept Vizyon etkileşimli bir üründür: kablosuz iletişim teknolojisi sayesinde aracınızla etkileşim kurar ve sizi sürekli lastiğinizin durumu hakkında bilgilendirir. Araçtan inmeden, evden ayrılmadan, yol şartları değişirken sürekli olarak sizi bilgilendiren sistem, ek olarak sizin kullanım tarzınıza göre desen tasarımını özelleştirebilme ve sistemde önceden tanımlı seçenekler arasından seçim yapabilme imkanı sayesinde, “benim için en doğru lastik hangisi?” sorusundan da kurtuluyorsunuz.

 

Güncel Kampanyalar

TAKSİT SEÇENEKLERİ