HABERLER

Kış Geldi, Değişim Vakti!

11 ARALIK 2019

Kara kış yavaş yavaş soğuk yüzünü göstermeye başladı. Değişen doğayla birlikte, aracımızda da ufak değişiklikler yapmak gerekebilir.

+7 derecenin altında yaz lastiklerinin hamuru sertleşir ve yola tutunamaz. Kış koşullarında yollarda bulunan yağmur, çamur, kar ve buz gibi partikülleri kış lastiklerinin kış şartlarına özel tasarımı tahliye edebilir. Kış lastiği aksesuar değil, kazaları önleyici bir ekipmandır. 

Neden Kış Lastiği Kullanmalıyım?

Kış lastikleri; +7 Derecenin altındaki hava şartlarında ıslak, karlı ve buzlu zeminlerde size daha kısa fren mesafesi sağlamak için üretilmiştir. Ayrıca kış lastiklerinin özel hamuru sayesinde, aracınız suda daha az kayar ve yola yüksek tutunma gücüyle daha güvenli bir sürüş sağlar.

Kış mevsiminde güvenli bir sürüş için aracınıza doğru lastiği takmalısınız. Doğru lastik farklı hava koşullarına göre belirlenen lastiktir. Kış lastiği +7 derecenin altındaki soğuk hava koşulları için tasarlanmıştır. Kış lastiklerinin diş derinliği daha fazladır. Sırt desenlerindeki kılcal kanallar ve omuz bloklarındaki dişli yapısı, karlı, erimiş karlı ve çamurlu yüzeylerde ilave çekiş sağlar.

+7 Derecenin altındaki her hava koşulunda, kış lastiği kullanmalısınız! Kış lastiği performansın yanı sıra, yaz lastiklerine göre 4 kat daha fazla çekiş gücü ve 7m kadar daha kısa fren mesafesi sağlar.

Seçimini yapacağınız tüm markalarda, uluslararası standartlara göre bir lastiğin kış lastiği olduğunu kanıtlayan sembol “Dağ ve Kar tanesi” sembolüdür. M+S sembolü kış lastiği sembolü değildir, bu sembol tüm kış lastiklerinde vardır, ancak birçok yaz lastiğinde de bulunabilmektedir. 

Kötü hava koşullarında araç sürmek bazı zorlukları da beraberinde getirir. Zorunlu kış lastiği uygulaması bu sorunları en aza indirmek için vardır;

1- Hızınızı Düşürün
2- Frenlemeyi Önceden Planlayın
3- Virajlarda Hafif Sürün
4- Aşamalı Olarak Hızlanın
5- Kış Lastiğinizi Takın

Türkiye’nin 54 ilde 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanımı zorunludur.

Zincir mi? Kış Lastiği mi?

Kış lastiğinin ve kar zincirinin işlevleri birbirinden farklıdır. Kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık’ta başlamasıyla aracınızda kar zinciri bulundurma zorunluluğu da başlar. Bu zorunluluk bütün araçlar için geçerlidir. Kış lastiği hava sıcaklıkları 7 derecenin altına indiğinde mutlaka kullanılmalıdır, kar zinciri ise aşırı kar yağışı ve buzlanmanın olduğu zorlu koşullarda kullanılmalıdır. Kış lastiği düz asfaltta kullanılırken kar zinciri kayak merkezine tırmanılan yollar gibi mahsur kalabileceğiniz, virajlı ve aşırı karlı yollarda kullanılır. 

Bütçeye Pozitif Katkı

Kışın, kış lastiği kullanırsanız; yaz lastiğinin de ömrünü uzatmış olursunuz. Lastik değişim süresinin uzaması, bütçenize pozitif yansır.

2 Kış Lastiği mi ? 4 Kış Lastiği mi ?


Fizik kuralları ve araç mekaniği göz önünde bulundurularak yapılan testlerde, iki adet kış lastiği takılması durumunda araçların özellikle kış lastiği takılı olmayan akstan kaydığı gözlemlenmiştir. Aracınızın tam hakimiyetinin sizde kalması için 4 lastiğin de kış lastiği takılması doğrusudur. 

Güvenli bir sürüş için, aracınızın üreticisinin belirlediği ebatlardaki lastikleri seçin.

Aracınıza hala kış lastiği taktırmadıysanız, özel kampanyalardan yararlanmak için sizi LastikPark’a bekliyoruz.

Doğru Lastik Sizi Hayata Bağlar…


LastikPark Türkiye’de 81 ilde 500’den fazla bayiyle hizmetinizde.

 

Güncel Kampanyalar

TAKSİT SEÇENEKLERİ